10 Λόγοι για να Κινηματογραφήσετε στα Ιόνια Νησιά

1.ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ: Πολλές ώρες ηλιοφάνειας και καθαρός ουρανός – σχεδόν 3000 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο και θερμοκρασία που κυμαίνεται μεταξύ 20ºC και 30ºC, επιτρέποντας την παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

2.ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ: Τα Ιόνια νησιά προσφέρουν από εντυπωσιακές παραλίες, μαρίνες, λιμάνια, φρούρια, παλάτια, μουσεία, εντυπωσιακά παλιά κτίρια, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, καθεδρικούς ναούς, μοναστήρια, μέχρι εκτεταμένους ελαιώνες, δάση, οινοποιεία και αμπελώνες, γήπεδο γκολφ και όμορφα παραδοσιακά χωριά. Το τοπίο του Ιονίου ποικίλλει εκπληκτικά και περιλαμβάνει τη θάλασσα και 29 μικρά και μεγάλα νησιά, ορεινά τοπία, δάση, κήπους, πεδιάδες, βραχώδεις πλαγιές, κοιλάδες, σπηλιές, ποτάμια, λίμνες και λιμνοθάλασσες.

3.ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Τα Ιόνια Νησιά διαθέτουν τα ακόλουθα αεροδρόμια:

Αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας» (Διεθνές)

Αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς (Διεθνές)

Αεροδρόμιο Ζακύνθου «Δ. Σολωμός ”(Διεθνές)

Η υπηρεσία για το νησί της Λευκάδας παρέχεται από το αεροδρόμιο του Ακτίου (18 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας).

Ταυτόχρονα, εκτός από τα αεροδρόμια, υπάρχουν τέσσερα ελικοδρόμια στα εξής νησιά: Ιθάκη, Παξοί, Οθωνοί, Ερείκουσα.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπάρχουν 89 λιμάνια.

4.ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: διαθέσιμοι καταρτισμένοι, αγγλόφωνοι επαγγελματίες, όπως location managers, extras και τεχνικοί (απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου), με εμπειρία συνεργασίας σε διεθνείς παραγωγές όπως η βρετανική σειρά The Durrells (2014-2018), η ταινία μεγάλου μήκους Γάμος α λα Ελληνικά 3 (2022) και μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

5.ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Τα Ιόνια Νησιά προσφέρουν μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων (ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας, εκπληκτικές βίλλες αλλά και διαμερίσματα προς ενοικίαση), εξαιρετική τοπική γαστρονομία που παρέχεται από υψηλής ποιότητας εστιατόρια και υπηρεσίες catering, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και σκαφών αλλά και υπηρεσίες μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού.

6.ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ:Η επιστροφή μετρητών ανέρχεται στο 40%, προσφέροντας ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο για την υπαγωγή τηλεοπτικών σειρών (με κατώτατο όριο στις επιλέξιμες δαπάνες τα €15.000 έως €25.000 ανά επεισόδιο) και των ψηφιακών παιχνιδιών (με κατώτατο όριο στις επιλέξιμες δαπάνες τα €30.000). Η νέα νομοθεσία προβλέπει ως κατώτατο όριο τα €60.000 τόσο για τις ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) όσο και για τις ταινίες μικρού μήκους, ενώ το κατώτατο όριο των επιλέξιμων δαπανών για τις κινηματογραφικές ταινίες μυθοπλασίας παραμένουν τα €100.000.

7. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ: Όλα τα μεγάλα νησιά καλύπτονται πλήρως από τα κεντρικά νοσοκομεία και μια σειρά από τοπικά Κέντρα Υγείας.

8.ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: Μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιοί, ποιητές, ιστορικοί προσφέρουν στους παραγωγούς των Ιονίων Νήσων ένα εξαιρετικά ικανό ανθρώπινο δυναμικό, ικανό να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις απαιτήσεις κάθε οπτικοακουστικής δημιουργίας.

9.ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ: Τα Επτάνησα αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό εδώ και δεκαετίες και όχι χωρίς καλό λόγο. Η φυσική ομορφιά των νησιών, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και η μοναδική φιλοξενία των ντόπιων εγγυώνται την πιο ευχάριστη διαμονή για τα κινηματογραφικά συνεργεία.

10.ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΣ ΤΟΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ : Το νεοσύστατο Ionian Film Office είναι πρόθυμο να υποδεχθεί την παραγωγή σας, να σας ενημερώσει, να εντοπίσει τοποθεσίες μαζί σας, να διευκολύνει την έκδοση αδειών και να κάνει την κινηματογράφηση πιο εύκολη με κάθε δυνατό τρόπο.