1571- Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου – Η Μεγαλωτάτη Βιτώρια των Χριστιανών στο Ιόνιο (2021)

Tο ιστορικό ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Αντώνη Γλαρού για τη ναυμαχία του Lepanto (Ναυπάκτου), η οποία έλαβε χώρα στο Ιόνιο στις νότιες Εχινάδες νήσους μεταξύ Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Αιτωλοακαρνανίας στις 7 Οκτωβρίου 1571. Η ναυμαχία της Ναυπάκτου, η ιστορική μάχη του Ιονίου Πελάγους είναι μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες στην παγκόσμια ιστορία και αποτελεί ιστορικό σταθμό στη ναυτική τακτική, καθώς και στη ναυπηγική. Η κινηματογράφηση για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Αντώνη Γλαρού και παραγωγή του Αδαμάντιου Πετρίτση πραγματοποιήθηκε  το Σεπτέμβριο του 2021 σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Εχινάδες Νήσους και  Κέρκυρα με την υποστήριξη του Ionian Film Office.

Το ντοκιμαντέρ  αποτελεί ειδική παραγωγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και  θα διατεθεί ως εκπαιδευτικό υλικό σε σχολεία, Δήμους και φορείς.

Μιλούν οι: Ρόδη Κράτσα – Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Μαρία Ευθυμίου – Καθηγήτρια Ιστορίας στο ΕΚΠΑ, Θάνος Βερέμης – Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Σπύρος Γαούτσης – Γραμματέας Καθολικής Αρχιεπισκοπής, Παναγιώτης Ράπτης – Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιστορίας στο ΕΚΠΑ

Παραγωγή: Αδαμάντιος Πετρίτσης
Σκηνοθεσία: Αντώνης Γλάρός
Σενάριο: Αντώνης Γλαρός και Αλέξανδρος Κακαβάς
Διευθυντής Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κρητικός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικόλαος Τσαναής

 

2022-07-15T12:15:51+03:00
Go to Top