Το Ionian Islands Film Office συμμετείχε φέτος στο Marché du Film του 75ου Φεστιβάλ των Καννών το οποίο  διοργανώθηκε φέτος με μεγάλη επιτυχία ύστερα από 2 χρόνια πάυσης εργασιών λόγω της πανδημίας, με έντονο ελληνικό χρώμα λόγω των αρκετών ταινιών που γυρίστηκαν στην Ελλάδα.

 

Το Ionian Islands Film Office συμμετείχε στο ελληνικό περίπτερο και έκανε σημαντικές επαφές με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Νικόλα Γιατρομανωλάκη, αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, στελέχη του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου και του ΕΚΟΜΕ, Έλληνες και ξένους παραγωγούς, σκηνοθέτες και παράγοντες  της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων ως κινηματογραφικός προορισμός και η λειτουργία του Ionian Islands Film Office ως μοχλός προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών και διευκόλυνσής τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον για γυρίσματα στα νησιά μας εκφράστηκε από εταιρείες του εξωτερικού όπως η Infinity Hill και η Redwave Films.