Ερωτικό-ψυχολογικό θρίλερ 8 επεισοδίων που γυρίστηκε στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2020 με την υποστήριξη του Ionian Film Office.

Δημιουργός της σειράς «42°C» είναι η Ναταλύ Δούκα, τη σκηνοθεσία «υπογράφει» ο βραβευμένος Γιώργος Παπαβασιλείου (Slave, Der Bergdoktor, The storm tide, Special Unit) και το σενάριο οι Σέργιος Κωνσταντινίδης και Κάλλια Παπαδάκη. Την πρωτότυπη μουσική επένδυση έχει αναλάβει ο Σταύρος Μαρκόνης (Buma Award [Winner] (2019) για την σειρά «Ik Weet Wie Je Bent»), ενώ την εκτέλεση παραγωγής η εταιρεία Tanweer Productions.

Διαδοχικές ανατροπές, κρυφές σχέσεις και αναπάντητα ερωτήματα κρατούν τον θεατή σε εγρήγορση από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η σύνθεση του σεναρίου δεν σε αφήνει να βγάλεις εύκολα συμπεράσματα, αφού ταυτόχρονα, όλοι φαίνονται αθώοι και όλοι φαίνονται ένοχοι.

Η σειρά εκτυλίσσεται κάτω από τον καυτό ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού σε ένα νησί. Εκεί, η κεντρική ηρωίδα, Λένα, γυρίζει 6 χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της. Το βράδυ της επιστροφής της όμως, μία ακόμα τραγωδία της χτυπά την πόρτα, αφού η αδερφή της εντοπίζεται νεκρή στο ίδιο σημείο που είχε βρεθεί η σωρός της μητέρας της. Έγκλημα ή αυτοκτονία; Σύμπτωση ή προμελετημένη πράξη;

Το καστ της σειράς αποτελεί κράμα καταξιωμένων και νέων, ταλαντούχων ηθοποιών, που εντυπωσιάζουν με τις ερμηνείες τους. Ειδικότερα, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους: Χρήστο Λούλη, Κατερίνα Λέχου, Έμιλυ Κολιανδρή, Αλέξανδρο Λογοθέτης, Theo Alexander και Μπέτυ Αποστόλου. Το νέο αίμα της υποκριτικής στους «42οC» εκπροσωπούν η Ναταλία Swift, ο Κώστας Νικούλι (βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού για την ταινία «Ξενία» του Πάνου Κούτρα), ο Μιχαήλ Ταμπακάκης (υποψήφιος βραβείου Χορν), ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου («Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς»), η Μαριέλλη Μανουδάκη, η Σεμίραμις Αμπατζόγλου, η Στεφανία Σωτηροπούλου και η Μαρία-Θαλασσινή Μποσταντζόγλου.