Το φετινό καλοκαίρι, η Warner Bros Ευρώπης, για λογαριασμό του Γερμανικού Τηλεοπτικού καναλιού RTL, επέλεξε το νησί της Ζακύνθου για τα πραγματοποίηση γυρισμάτων του Bachelorette. Σύμφωνα με τον Location Manager Γιάννη Φυρίγο είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, που επιλέγεται η πατρίδα μας, για αυτή την εκπομπή.Για την πραγματοποίηση των κινηματογραφικών γυρισμάτων στην Ζάκυνθο, επιλέχθηκαν περιοχές, τα χαρακτηριστικά των οποίων αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του τόπου, την ιστορία και τον πολιτισμό. Οι αποδέκτες της εικόνας, και του ήχου γνωρίζουν το νησί της Ζακύνθου και καθίστανται δυνητικοί τουριστικοί επισκέπτες.

Σημαντική ήταν και η αρωγή από τις τοπικές αρχές, αναφορικά με την έκδοση των αναγκαίων αδειών κινηματογράφησης και η ειδικότερα η φιλοξενία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Κωνσταντίνο Καποδίστρια, ο οποίος πραγματοποίησε στο γραφείο του συνάντηση με στελέχη της Γερμανικής παραγωγής και συνέδραμε τα μέγιστα στην επιτυχή διεξαγωγή των γυρισμάτων, παρέχοντας όλες τις νόμιμες διευκολύνσεις, καθώς και τη συνεχή υποστήριξη, τόσο κατά την αναζήτηση των περιοχών, όσο και στην υλοποίηση των γυρισμάτων, με το τοπικό Ionian Film Office.

Μετά την μεγάλη τηλεθέαση που είχαν τα επεισόδια, που γυρίστηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Ζάκυνθος έχει θέσει σοβαρή «υποψηφιότητα» και για άλλες μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές.

Ιωάννης Κλάδης Μόρφης

Film Office Ionian Islands, Ζάκυνθος