Στο πλαίσιο των  εορταστικών εκδηλώσεων για τη λαμπρή νίκη των Χριστιανικών Δυτικών Δυνάμεων έναντι των Οθωμανών πριν από 450 χρόνια προβλήθηκε στην Κέρκυρα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 το ιστορικό ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Αντώνη Γλαρού για τη ναυμαχία του Lepanto (Ναυπάκτου), η οποία έλαβε χώρα στο Ιόνιο στις νότιες Εχινάδες νήσους μεταξύ Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Αιτωλοακαρνανίας στις 7 Οκτωβρίου 1571. Η ναυμαχία της Ναυπάκτου, η ιστορική μάχη του Ιονίου Πελάγους είναι μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες στην παγκόσμια ιστορία και αποτελεί ιστορικό σταθμό στη ναυτική τακτική, καθώς και στη ναυπηγική.

Το ντοκιμαντέρ  αποτελεί ειδική παραγωγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στη συνέχεια θα διατεθεί ως εκπαιδευτικό υλικό σε σχολεία, Δήμους και φορείς.

Η κινηματογράφηση για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Αντώνη Γλαρού και παραγωγή του Αδαμάντιου Πετρίτση πραγματοποιήθηκε  το Σεπτέμβριο του 2021 σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Εχινάδες Νήσους και  Κέρκυρα με την υποστήριξη του Ionian Film Office.