Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοινώνουν την κυκλοφορία του πρώτου πλήρως λειτουργικού χώρου Ionian Islands Film Office Metaverse. Το έργο πρόκειται να φέρει επανάσταση στην κινηματογραφική βιομηχανία παρέχοντας έναν καινοτόμο και καθηλωτικό τρόπο στην υπηρεσία διευκόλυνσης των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο χώρος Ionian Islands Film Office Metaverse είναι ένα εικονικό περιβάλλον που επιτρέπει στους κινηματογραφιστές και τους παραγωγούς να συνεργάζονται με το Ionian Islands Film Office και να προετοιμάζουν την παραγωγή ταινιών σε έναν πλήρως ψηφιακό χώρο. Ο χώρος είναι εύχρηστος στην πλοήγηση και τη χρήση του καθώς υποστηρίζονται όλες οι συσκευές πρόσβασης (κινητά, τάμπλετ, υπολογιστές και συσκευές εικονικής πραγματικότητας VR) προβάλλοντας διαδραστικά και συνεργατικά τη διαθεσιμότητα κινηματογραφικών αλλά και τουριστικών τοποθεσιών και υπηρεσιών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που δημιουργήσαμε και παρουσιάζουμε τον πρώτο πλήρως λειτουργικό χώρο Ionian Islands Film Office Metaverse», δήλωσε ο Δρ. Ιωάννης Δεληγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου. «Το πρότζεκτ αυτό είναι το επιστέγασμα σκληρής δουλειάς και συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Ionian Islands Film Office). Πρόκειται για μια καινοτομία στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς θα διαμορφώσει το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής. Είναι η πρώτη φορά που ένας δημόσιος φορέας αποκτά πρόσβαση σε εικονικές υπηρεσίες και χαιρόμαστε πολύ που η εφαρμογή του υλοποιείται στην από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την ενίσχυση της τοπικής δημιουργικής βιομηχανίας στον οπτικοακουστικό τομέα. Ο χώρος metaverse μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο προώθησης του τουρισμού από την Περιφέρεια, καθώς περιέχει έναν μεγάλο αριθμό επιλεγμένων τοποθεσιών με τη φυσική ομορφιά και τα μοναδικά ιστορικά μνημεία των Ιονίων Νήσων»

«Ο χώρος Ionian Islands Film Office Metaverse προσφέρει έναν καθηλωτικό και καινοτόμο τρόπο διαχείρισης της κινηματογραφικής παραγωγής», δήλωσε ο Δρ Ιάκωβος Παναγόπουλος, σκηνοθέτης και ερευνητής στο Τμήμα Οπτικοακουστικών Τεχνών. «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτοποριακό έργο και πιστεύουμε ότι θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε ταινίες και διαχειριζόμαστε την οπτικοακουστική παραγωγή».

«Είναι μεγάλη μας τιμή και προνόμιο να έχουμε την υποστήριξη του Ερευνητικού Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όχι μόνο στη λειτουργία του Ionian Islands Film Office αλλά και στη δημιουργία μιας καινοτόμου και δυναμικής εκδοχής του στον χώρο του μετασύμπαντος», δήλωσε η Άντζελα Κροκίδη, συνεργάτιδα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κυρίας Ρόδης Κράτσα και Επικεφαλής του Film Office.
Για να βοηθήσει τους χρήστες στην πλοήγηση στο μετασύμπαν, η ομάδα δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό βίντεο στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του παρεχόμενου συνδέσμου.

Ελληνικά:
https://drive.google.com/file/d/1d3CoS-fVOuKmqfM8uTSM_NUWPpqw9v8T/view?usp=share_link